REŠITVE

uporabljajte dobro zaščito

varnostne rešitve

Požarni zidovi

Požarni zid je omrežna varnostna naprava, ki nadzira dohodni in odhodni omrežni promet in se na podlagi določenega sklopa varnostnih pravil odloči, ali bo dovolila ali blokirala določen promet. Požarni zidovi so že več kot 25 let prva obrambna linija na področju omrežne varnosti. Vzpostavljajo oviro med zavarovanimi in nadzorovanimi notranjimi omrežji, ki jim je mogoče zaupati, in zunanjimi omrežji (kot je internet), ki jih ni mogoče zaupati. Požarni zid naslednje generacije vsebovati 5 osnovnih funkcionalnosti: standardne zmogljivosti, požarnega zidu, integrirano preprečevanje vdorov, zavedanje in nadzor aplikacij za ogled in blokiranje tveganih aplikacij, nadgraditev poti za vključitev prihodnjih virov informacij, tehnike za obravnavanje razvijajočih se varnostnih groženj.

Varnost omrežja in vaših podatkov ter nemoten omrežni promet so dandanes vedno pomembnejši vidiki poslovanja. Naši strokovnjaki bodo z ustrezno programsko in strojno opremo poskrbeli, da bo vaš računalniški sistem čim bolj varen pred vdori škodljivih programov. Zato uporabljamo požarne zidove Fortigate. 

Antivirusna zaščita 

Čeprav ima vsak računalnik že prednaložen nek antivirusni program, ta po navadi ni dovolj za zaščito pred neprenehoma razvijajočimi virusi. Protivirusna programska oprema je pripomoček za zaščito podatkov, ki je nameščena v računalniškem sistemu z namenom zaščite pred virusi, vohunsko programsko opremo, zlonamerno programsko opremo, rootkiti, trojanskimikonji, neželeno pošto in drugimi spletnimi grožnjami. Ob nepravilni zaščiti računalnika lahko raznovrstna zlonamerna programska oprema povzroči, da računalnik deluje počasneje, izbriše ali poškoduje datoteke, formatira zunanje pomnilniške enote, ruši sistem v računalniku in povzroča izpade pri delu. 

V podjetju Pronid za zaščito računalnikov uporabljamo ESET antivirusni sistem, ki z več kot 110 milijoni uporabnikov slovi kot eden izmed najboljših in najzanesljivejših antivirusnih programov. Ne omogoča zgolj zaščite pred virusi na samih napravah, ampak poskrbi da tudi varno in brezskrbno brskate po internetu. 

Uporabljamo kvalitetno opremo za zaščito naprav in podatkov.

Varnostno kopiranje podatkov

Namen varnostne kopije je ustvariti kopijo podatkov, ki jih je mogoče obnoviti v primeru izpada primarnih podatkov. Napake primarnih podatkov so lahko posledica okvare strojne ali programske opreme, poškodb podatkov ali dogodka, ki ga povzroči človek, na primer zlonamernega napada (virus ali zlonamerna programska oprema) ali naključnega izbrisa podatkov. Varnostne kopije omogočajo obnovitev podatkov že v zgodnejšem času, kar podjetju pomaga pri okrevanju po nenačrtovanem dogodku.

Shranjevanje kopije podatkov na ločenem mediju je ključnega pomena za zaščito pred izgubo ali poškodbo primarnih podatkov. Ta dodatni medij je lahko tako preprost kot zunanji pogon ali ključek USB ali kaj pomembnejšega, na primer vsebnik za shranjevanje v oblaku ali tračna enota. Nadomestni medij je lahko na istem mestu kot primarni podatki ali na oddaljeni lokaciji. Priporoča se slednje.

Za najboljše rezultate se varnostne kopije redno in redno ustvarjajo, da se zmanjša količina izgubljenih podatkov med varnostnimi kopiranji. Več časa mine med varnostnimi kopijami, večja je možnost izgube podatkov pri obnovitvi iz varnostne kopije. Ohranjanje več kopij podatkov zagotavlja zavarovanje in prilagodljivost za obnovitev na čas, na katerega ne vplivajo korupcija podatkov ali zlonamerni napadi.

Za stranke ponujamo varnostno kopiranje podatkov s pomočjo rešitve Nakivo. Že od leta 2012 razvijajo programsko opremo za zaščito podatkov in obnovo spletnih mest za mala in srednje velika podjetja. Rešitev Nakivo Backup & Replication za zaščito svojih podatkov uporablja več kot 16000 podjetij po vsem svetu. Prav tako ponujamo tudi varnostno kopiranje s pomočjo rešitve QNAP, ki omogoča kopiranje podatkov za več naprav – računalniki, mobilen naprave, zunanje pomnilniške enote, virtualne naprave, SaaS, idr.