REŠITVE

specializirani za windows server okolje

strežniške rešitve

Najpogostejša strežniška platforma, ki jo implementiramo za naše stranke je Windows server okolje. Zaposleni v podjetju Pronid imajo dolgoletne izkušnje s strežniškimi produkti od Windows NT 4.0 server pa vse do najnovejše verzije Windows Server.

HP predstavlja vodilno rešitev na področju strojne opreme, kar se tiče zanesljivosti, podpore in razmerja med ceno in kakovostjo. V ta namen svojim strankam najpogosteje priporočamo stojno opremo vodilnega proizvajalca na svetu HP.

Podatkovne baze

Nudimo shranjevanje podatkov v podatkovnih bazah. V ta namen uporabljamo Microsoft SQL Server, katerega primarna funkcija je shranjevanje in dostop do podatkov na zahtevo drugih programskih aplikacij na istem ali drugem računalniku v omrežju. Primeren je za različne delovne obremenitve od majhnih aplikacij, ki shranjujejo in pridobivajo podatke na istem računalniku, do milijonov uporabnikov in računalnikov, ki dostopajo do ogromne količine podatkov iz interneta ob istem času.

Sporočilni sistemi

Sporočilni sistemi so jedro komunikacije v vsakem podjetju kot tudi v zasebnem življenju. S pomočjo Microsoft Exchange Server in oblačne storitve Office365 Vam omogočimo učinkovito sodelovanje uporabnikov. Glavne značilnosti so elektronska pošta, koledarji, stiki, opravila, ki delujejo s programom Microsoft Outlook, kot tudi brezžična sinhronizacija e-pošte, koledarja ter stikov z mobilnimi napravami ter podpora za shranjevanje podatkov.

Virtualizacija in konsolidacija

Virtualizacija nam omogoča, da na enem viru računalniške strojne opreme postavimo več manjših virtualnih okolij ali pa da več virov strojne opreme prikažemo kot eno celoto. Slednje optimizira delovanje celotne IT infrastrukture, saj so virtualna okolja lažja za upravljanje, porabijo manj energije in posledično znižajo stroške.

S konsolidacijo Vam več enot obstoječih strežniških sistemov s pomočjo virtualnih strojev združimo v eno celoto. To pripomore k znižanju stroškov upravljanja infrastrukture, izboljša varnost, hitrost delovanja in dostop do podatkov ter izboljša možnosti širitve. V ta namen uporabljamo dva vodilna proizvoda, VMware in Hyper-V.